FK Krnsko "A" vybojovalo další cenné vítězství!

23.10.2011 08:08

9.kolo OP

FK Krnsko "A" - Sokol Březno 2:1 (0:0)

Branky: 2x Šotka David

Sestava: Novák J. - Brzák O., Soumar M., Hofman J., Šotka P.(K) - Janata M., Firický J., Šotka D., Kunst O.(70. Vlasák V.) - Menčík P.(75. Beneš M.), Vízek V.(85. Hötzel T.)

Hráč utkání za FK Krnsko "A" - Šotka David

Zápas proti nevyzpytatelnému soupeři jsme odehráli za slunného počasí na poměrně zdevastovaném trávníku, který ke konci podzimní části sezóny dostáva velice zabrat. Kvalita hry tomu vesměs odpovídala, protože nebylo jednoduché přesně rozehrát ani klidně zpracovat neposedný míč.

Hosté ukázali kvality hodné týmu z popředí tabulky - fotbalový střed zálohy, důrazný útok, pozorná obrana a navíc bývalý ligový brankář Macháček mezi tyčemi. Do utkání jsme vstoupili svižně, ale hosté naší snahu poměrně rychle eliminovali. Postupně začali přebírat iniciativu, z čehož pramenilo ohrožení naší branky. Naštěstí se žádná akce neujala, a my tak mohli postupně bez újmy srovnat své řady. Podařilo se nám vyrovnat hru a dokonce ohrozit branku. Několik slibně se vyvíjejících akcí zhatili svými něšťastými rozhodnutími rozhodčí. Vypíchnu alespoň jednu z nich: D. Šotka vybojoval míč, přešel přes obránce a mohl postupovat ze strany sám na brankáře, obránce se za ním rozeběhl a zakopl o jeho nohu. Náš útočící hráč postupoval dál, ale pomezní rozhodčí signalizoval faul, který byl vzápětí odpískán, k úžasu všech útočícímu hráči. Nepřestávali jsme bojovat, V. Vízek dokonce trefil hlavičkou břevno, ale hosté se také snažili, proto lze říci, že se zbytek prvního poločasu dohrál ve vyrovnaném duchu.

Úvod druhé půle naklopil misky vah na naší stranu, tlačili jsme se více dopředu a pak přišla chyba v obraně, když M. Soumar špatně odhadl odskok míče, ten jej přeskočil, načež dobíhající útočník přeloboval vyběhnuvšího brankáře. Na tuto situaci se snažil celý tým rychle zapomenout, což se záhy podařilo. M. Soumar rychle rozehrál z půlicí čáry trestňák,dlouhým nákopem našel D. Šotku, který se důrazně prosadil přes obránce a obstřelil brankáře. Chyba byla rychle napravena a zápas začínal od začátku. Politi živou vodou jsme podnikali další a další výpady do hostující odrany. Pak přišla nejhezči akce zápasu - D. Šotka převzal na pravé straně hřiště přihrávku, z několika soupeřových hráčů udělal doslova tréninkové kužely a bývalému ligistovy vstřelil druhý gól. Po vedoucím gólu jsme se zatáhli do obrany. To byla voda na mlýn hostujícím hráčům, uzamkli nás před vlastním pokutovým uzemím, přičemž nezbývalo než odkopávat balóny co nejdále od branky. I přes veškerou obrannou snahu si Březno dokázalo vytvořit několik velkých šancí. Z nich ovšem nastřelili pouze břevno a z darovaného přímého kopu také tyčku. Po nastřelené tyčce z přímého kopu rozehrávaného těsně před koncem z bezprostřední blízkosti pokutového území nás svým zákrokem podržel brankář J. Novák. Těžké chvilky jsme bojovným týmovým výkonem přečkali a byli za to odměněni těsným vítězstvím.