FKK "A" zakončilo podzimní část vítězstvím v Kněžmostě, dorost podlehl doma Bělé!

13.11.2011 21:12

Muži OP 12.kolo

Sokol Kněžmost - FK Krnsko "A" 3:4 (0:2)

Branky: 2x Šotka David, 2x Vízek Václav

Hráč zápasu za FK Krnsko: Vízek Václav

Sestava: Vízek F. - Brzák O., Brzák T., Soumar M., Šotka P.(K) - Firický J., Kunst O.(80.min Hofman J.), Šotka D., Janata M.(85.min Karela M.) - Vízek V., Menčík P.

V posledním podzimním kole jsme přijeli poměrně neradi na půdu nepříliš oblíbeného týmu Sokol Kněžmost. Důvodem našeho rozpoložení bylo, že z tohoto hřiště se body vozí velmi těžko a hlavně utkání většinou dost bolí. Domácí se vyznačují nepříjemným stylem hry, zvláště doma na malém nerovném hřišti mívají převahu v osobních soubojích a svou důraznou hrou překonávají řadu soupeřů.

První poločas, ale ukázal, že náš kvalitní přístup a zodpovědná hra mohou přinést úspěch i zde. Poměrně brzy jsme se dostali do vedení, když po přímém volném kopu z kopačky P. Menčíka dorážel do odkryté branky D. Šotka. Na rozdíl dvou branek upravil za několik minut další stabilní střelec V. Vízek. Mohlo být i veseleji, jenže smolař zápasu P. Menčík nastřelil po samostatném úniku pouze břevno a další šance neproměnil. Domácí zahrozili pouze z ojedinělých kontrů, které vždy skončily v bezpečí v náruči spolehlivého F. Vízka nebo mimo branku.

Druhý poločas jsme začali, jak je naším neblahým zvykem, velmi vlažně, a  tak Kněžnost dokázal po 10ti minutách smazat dvoubrankovou ztrátu. Na vině byly individuální chyby v obraně. Na nastálou situaci se nám podařilo nalézt okamžitou odpověd díky chytrému lobu v podání D. Šotky. Ovšem domácí zbraně nesložili a zanedlouho opět vyrovnali. Divoká přestřelka však ani tímto nekončila - vedení zpět na naší stranu zvrátila další přesná trefa z kopačky V. Vízka. Ihned po vedoucím gólu mohl po samostatném úníku zvýšit náskok P. Menčík, ale tomu dnes bohužel nebylo přáno a seč se velmi snažil, branku nedal.

Utkání jsme nakonec s vypětím všech sil vyhráli 3:4 a poskočili na dělené 3.místo po podzimní části Okresního přeboru. Posledních 6 vítězných zápasů v řadě ukázalo, že náš tým má velkou vnitřní sílu, ale stále máme spoustu věcí ke zlepšování.

 

Dorost OP 12.kolo

FK Krnsko - SK Bělá 0:1 (0:0)

Sestava: Stýskal J. - Hötzel M., Karela M., Křováček A., Knap J. - Vízek J., Hofman J.(K), Beneš M., Soumar D. - Hötzel T., Černý J.(80. Němec V.)

Dorostenci doma poprvé v letošní sezóně ztratili body. Připravil je o ně velmi kvalitní tým z Bělé p. Bezdězem. Na velmi opotřebovaném trávníku, kde se odehrálo během podzimní části téměř 40 zápasů, který byl navíc z poloviny rozměklý podzimním sluncem a z poloviny namrzlý vlivem ranního mrazíku, nebylo jednoduché se pohybovat natož ještě kombinovat. S terénem a soupeřem si lépe poradili hosté, kteří se tím osamostatnili na čele tabulky. Naši dorostenci sice srdnatě bojovali, ale Bělá byla v tomto utkání o něco lepším týmem.