Udírna

Nakonec se nám v anketě sešlo přes 350 hlasů. Z nich 206 získalo FK Krnsko a může se tak pyšnit neoficiálném titulem Nejlepší fotbalová klobása okresu. Předseda místního klubu Petr Tvaroh nám prozradil, kdo za vším stojí: "Největší zásluhu na tom má Marta Kůrková." V Krnsku si můžete dokonce vybrat ze tří druhů klobás. "Klobásy kupujeme z Intersparu," řekl také Tvaroh. "Lidových pětadvacet," přilétla blesková odpověď na otázku ceny. A kde si mimo domácí stadion Petr Tvaroh pochutnal na vypečené klobásce? "Hodně dobré mají ve Skalsku."

Na druhém místě skončily klobásy z Mnichova Hradiště. Na starost je tam mají pánové Martin Smetana s Pavlem Bukvičkou. Jeden z místních fotbalových znalců nám prozradil, kdo dodává klobásy na hradišťský stadion: "Máme je od řezníka Pálky z Bělé. Ten klobásy dodává také na fotbal do Bělé, Doubravy a Kláštera."

Na dalších místech se umístili: Bakov (25), Benátky (12), FK Mladá Boleslav (7), Akuma (6), Kosořice (4), Židněves (3), Kosmonosy (2). V internetové diskuzi čtenáři také dopořučili další místa s "nejlepší klobásou", která se nám do ankety nevešla: Bezno, Dobrovice, Doubrava, Dlouhá Lhota, Skalsko nebo Kropáčova Vrutice. V diskuzi se také dozvíte, ve které minutě je nejlepší jít na prvoligovou klobásu v Boleslavi, aby nebyla studená a nemuseli jste stát dlouhou frontu. "Ideální je pět minut před poločasovou přestávkou. Pokud člověk stojí o přestávce dlouhou frontu, je pak kolbása studená," doporučuje jeden z diskutujících. 

O tom, kdo má nejlepší klobásy se budeme moci opět přesvědčit se začátkem podzimní fotbalové sezony. Boleslavský deník navštíví nejlepší udírny a grily podle výsledků ankety a na vlastní kůži se přesvědčí o tom, kde je ta nejlepší.více informací z našeho regionu zde boleslavsky.denik.cz/