Rozhovor s Petrem Tvarohem rozhodčím,hráčem ,předsedou klubu a nově i trenérem B mužstva

26.07.2013 18:38

Petře jak se to dá všechno zvládat?

Zdravím a děkuji za žádost o rozhovor. K první otázce. Zvládat se to dá. S funkcí předsedy je to vcelku jednoduché řeším spíše záležitosti po telefonu na kterém strávím měsíčně asi 20 hodin. Hodně věcí zařídí Pavel Šotka jako sekretář a Marta Kůrková jako pokladník. Jak všichni vědí tak výbor se rozšířil na 7 členů tak si snažíme práci rozdělit. Nejvíce času mi zabere pískání . Jelikož pískám krajské soutěže tak je to někdy tak že v sobotu ráno začnu a v neděli večer skončím. Pokud mám volno tak si jdu zahrát za B mužstvo nebo se podívat na Ačko Krnska. Ted sem si ješte po odchodu trenéra Karla Šlosra a Ondry Kunsta vzal na starosti B mužstvo. Pokud se mi zápasy budou křížit s pískáním dostane na starosti trénování někdo ze strarších hráčů. To je ale ještě vše v jednáni

Jak to vypadá z B mužstvem přišel někdo nový, odešel někdo nebo skončil?

Béčko bude mít stejný kádr jako v minulých letech obohacen o hráče, kteří přišli z dorostu. Někteří hráči možná i skončí, ale to je hudba budoucnosti. Každý kdo bude chodit trénovat dostane šanci. Jediný příchod je návrat Tomáše Vocáska na roční hostování z Horek.

Nyní trenují mužské týmy dohromady takže ještě není jisté, kde který hráč začne sezónu nebo už víš kdo bude určitě kopat za B mužstvo?

Jak všichni určitě vědí tak k Áčku přišel nový trenér Petr Klaban, který dříve trénoval například Strašnov a Čistou. Takže z toho důvodu začali všichni trénovat společně aby Petr stačil všechny poznat. Každý začíná na stejné startovací čárě. Jinak osu Béčka již mám na papíře i v hlavě, ale samozřejmě může dojít ke změnám podle toho jak bude složen kádr Áčka.

Jaké si dávaš cíle jako trenér B mužstva?

Cíle si dávám takové, že osa týmu by se měla zkládat ze čtyř až šesti zkušených hráčů a okolo nich by měli vyrůstat naši dorostenci a hráči ve středním věku. Já sám sem takto v patnácti v béčku začínal a myslím že těm mladším mají hráči jako Sobalík Honza , Uhlík Michal, Hötzel Pepa hodně co dát a měli by se od nich mladí učit. Předpokládám také, že tito hráči budou prodlouženou rukou trenéra na hřišti a budou mladé usměrnovat. Kádr bude doplnován z Áčka po dohodě s Petrem. Myslím že spolupráce bude na dobré úrovni. Vždy musí být Áčko na prvním místě a Béčko připravené kdykoli pomoci. Když se toto vše skloubí dohromady tak bych si přál hrát v klidných vodách středu tabulky. Všichni víte jaké má béčko starty do sezony na tom se pokusíme zapracovat. 

Můžeš prozradit jaká přátelská utkaní Béčko čeká?

17.8. hrajeme od 17:00 v Nemyslovicích. Další přátelské utkání je v jednání s Béčkem Rejšic.

Máš nějaký plán jak zlepšit docházku na tréniky?

tak na docházku se chci zaměřit. Pokud bude mít někdo zájem hrát za Béčko tak bude muset chodit trénovat. 14 dní před sezonou zavedu páteční tréninky. Středa se příliš neosvědčila a jelikož nemám ani dorost tak doufám, že se v Pátek budeme scházet. Nebude to žádná rasovina, důležité je se sejít a trochu potrénovat bez toho to nemůjde. Dále budou moc kluci chodit trénovat s Áčkem. A myslí si že kdo chce hrát tak bude chodit trénovat. Kdo nebude chodit nebude hrát to jsou jednoduché pravidla.

Jak bude fungovat spolupráce s A týmem?

Jak jsem již zminoval tak to fungovat bude. Petra jsem do Krnska přitáhl já a jsem rád že nabídku trénovat ambiciozní a mladé mužstvo přijal.
Ještě závěrem chci říct, že cílem celého Krnska je stát se malým klubem, kde se budeme bavit fotbalem . Samozřejmě jsou s tím spojeny i některé povinosti a proto urguji na všechny hráče aby včas platili příspěvky což je nemálá částka v klubovém rozpočtu a také si splnit 10 brigádnických hodin. Myslím že za rok to není tolik. Takže přeji všem hodně sportovních a životních úspěchu. FKK zdar.