TJ Sokol Kosořice "A" - FK Krnsko "A" 2:1 (1:0)

14.10.2013 12:47

TJ Sokol Kosořice "A" - FK Krnsko "A"  2:1 (1:0)

Domácí hráči se mohli postarat snad o nejrychlejší branku této sezóny, kdy Černého pas z rozehrávky následoval Malík, jenže mířil nepřesně. Snaha Kosořických o rychlé vstřelení branky pokračovala i v dalších minutách. Z úvodní aktivity domácí vytěžili jen několik náznaků po akcích Malíka a Gruse. Ostřejší zákrok si hostující Milan Dufek připsal až po akci Gruse a následné střele Černého z hranice vápna. Kosořičtí nadále dobře kombinovali a kontrolovali hru. Ve 24. minutě relativně ztracený míč vybojoval domácí Sabol a soupeř zatáhl za záchranou brzdu. Následný míč z přímého kopu mířící k tyči výborně vytáhl Milan Dufek vedle své branky. Hráči Krnska museli spoléhat na rychlé brejky, které se nedařilo lépe zakončit. První branky se diváci dočkali po půl hodině hry. Malík dlouhým nákopem našel na polovině hřiště Macháče, který okamžitě vyslal do běhu Sabola. Ten svému spoluhráči oplatil vydařenou přihrávku a Macháč podél brankáře poslal míč do sítě. Ve zbytku prvního poločasu se obraz hry nezměnil. Domácí Niklfeld s Černým ve středu zálohy dobře rozdávali přihrávky do stran a soupeřova obrana musela být neustále v permanenci. Poslední šanci si připsal kosořický Adámek po rohovém kopu Sabola.

Hosté vstoupili do druhého poločasu o poznání lépe. Již v 51. minutě musel Pokorný vytěsnit nepříjemnou ránu Soumara mimo své tyče. Následovala série rohových kopů Krnska, při které se nakonec hosté radovali z vyrovnání. Soumarův míč z rohového kopu se snášel na zadní tyč, kde si ho Pokorný stáhl ze vzduchu, ale míč mu z rukavic vyklouzl a skončil v síti. Nerozhodný stav však platil pouhé dvě minuty. Domácí Černý před pokutovým územím soupeře obelstil tři hráče a za následný zákrok nařídil hlavní arbitr přímý volný kop. Sabol přízemní střelou kolem zdi opět vrátil Kosořickým vedení. Po hodině hry domácí trochu polevili v důrazu před vlastním vápnem a hráči Krnska několika nebezpečnými projektily vystrašili brankáře. Nejprve nepřesně pálil Šotka a o chvíli později tentýž hráč přihrával a jedovku Losíka tentokrát musel Pokorný zlikvidovat. Hosté vycítili šanci na vyrovnání, domácím se i nadále nedařila kombinace z prvního poločasu a v ofenzívě rychle přicházeli o míče. Snaha fotbalistů Krnska moc šancí nepřinesla. Za zmínku stojí pouze standardní situaci z hranice vápna, jenže Soumar místo technické rány nastřelil tvrdou ranou pouze zeď. Domácí již pojistku nepřidali, i když akce Gruse k tomu přímo vybízela. Po následné přihrávce však Macháč nastřelil pouze gólmana.

 

Branky: 29. Macháč, 54. Sabol - 52. Soumar
Rozhodčí: Mucek - Nejedlo, Khol
Diváků: 92
ŽK: 0:5
Kosořice: Pokorný - Adámek, Štecher, Pára, Sedláček - Malík (80. Tříska), Černý, Niklfeld, Grus - Macháč (87. Konečný), Sabol
Krnsko: Dufek - Janata, Čadil (82. Beneš), Soumar, Josef Hötzel - Losík, Šotka, Šulc, Firický, Tomáš Hötzel - Novák (76. Netušil)

zdroj : www.sokol-kosorice.cz/view.php?cisloclanku=2013101301