1. přípravné utkání FK Krnsko "A" - SK Strašnov

01.02.2015 08:20

1. přípravné utkání

FK Krnsko "A" - SK Strašnov 2:1 (1:1)

Branky: Soumar M., Hötzel T.
Sestava 1. poločas

Novák J. - Janata M., Hötzel M., Šotka P. - Šulc M., Uhlík M. - Křováček A., Sobalík J., Firický J. - Soumar M. - Hötzel T.

Sestava 2. Poločas

Novák J. - Janata M., Hötzel M. (Mráz J.), Šotka P. - Šulc M., Čadil J. - Křováček A., Soumar M., Firický J. - Hötzel T. - Bříška J.

 

První utkání pod novým trenérem Z. Jakubcem jsme i přes nepříznivý počáteční vývoj úspěšně zvládli.

Zápas začali lépe Strašnovští - hýřili větším pohybem a lépe kombinovali. My jsme se snažili vypořádat následky dosavadní hrubé zimní přípravy, a také s poněkud pozměněným rozestavením 3-2-3-1-1 - kdy před tříčlennou obranou operují dva defenzívní záložníci, nad nimi je ofenzívní pětice hráčů. Útočníci mají role rozděleny tak, že jeden hraje podhrotového hráče a druhý je typickým hroťákem. Křídla jsou zajištěna krajními záložníky popř. obránci.

Hosté ze Strašnova využili své převahy a dostali se do vedení díky proměněnému pokutovému kopu, před kterým chyboval v rozehrávce P. Šotka. Poté se hra začala vyrovnávat a šance přicházely i na naší straně. Dvě slibné příležitosti si připravil sám svým slalomem přes půlku hřiště M. Hötzel, ale vždy jej zklamala koncovka. Vyrovnání přišlo po pěkné akci, kdy po křídle unikl J. Firický a následnou přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování M. Soumara - ten nabídku s díky přijal a skóroval.

Ve druhém poločase Strašnovu začaly docházet síly a my se stále více prosazovali. Dlouho však nepřicházel kýžený gól. Až se ke střele slabší levou nohou odhodlal T. Hötzel a byla z toho ukázková trefa do šibenice. V dalším vývoji měl několik příležitostí ke skórování zejména J. Firický, ale dle svých slov si gólovou potenci šetří až na důležité mistrovské zápasy - uvidíme :-)

V utkání mohlo na obou stranách padnout více branek, ale myslím si, že vítězství je vzhledem k celkovému průběhu ve správných rukách.

 

Příští týden pokračuje zimní příprava dle následujícího plánu:

Úterý 3.2.2015 17:30 – 18:30 – ovál za 8.ZŠ

Čtvrtek 6.2.2015 16:30 – 17:30 – hřiště Jizerní Vtelno

Sobota 7.2.2015 10:30 – 12:30 – UMT Benátky n/Jiz (sraz 9:00 Kocanda/9:30 Benátky)