FK Krnsko "A" vydřelo další výhru!

25.09.2011 10:16

5. kolo OP

FK Krnsko "A" - Kostelní Hlavno "A" 5:3 (3:2)

Branky: 2x Vízek Václav (1x z pen.), Míchal Vratislav, Rudzan Oldřich, Šotka David

Sestava: Novák J. - Brzák O., Horna J., Brzák T., Šotka P.(K) - Míchal V., Hofman J., Firický J., Šotka D., Rudzan O. (80. min Janata M.) - Vízek V. (85. Soumar M.)

V utkání jsme narazili na velmi těžkého soupeře z Kostelního Hlavna, který často hrozí svou tvrdou hrou budící respekt. Ve venkovních zápasech nebývají tolik vyhecovaní jako před domácím fanatickým publikem. Nejvěrnější fanoušci však s hráči zajíždějí i na soupeřova hřiště, kde vytvářejí tlak jak na hráče domácích tak na rozhodčí. Naším hlavním úkolem bylo soustředit se pouze na svůj disciplinovaný výkon a zapomenout na předcházející nezdařené zápasy na venkovních hřištích.

Do zápasu jsme vstoupili ve velkém stylu a hosty zaskočili důrazným napadáním a dobrým pohybem. Během úvodní dvacetiminutovky byla soupeřova obrana pod velkým tlakem a čelila několika vyloženým šancím. Využita byla však pouze jediná, a to hned jedna z prvních, když svůj individuální postup na branku zakončil efektně šajtlí kolem vyběhnuvšího brankáře V. Míchal. Poté mohlo početné publikum sledovat festival zahozených šancí. Korunu tomu nasadil soupeř, který z ojedinělé návštěvy před naší brankou vytěžil standardní situaci, a následně šťastné vyrovnání. Střela byla totiž ve zdi tečována a zapadla do protipohybu brankáře. Vyrovnávací branka dodala Hlavnu chuť do hra a nás poslala do kolen. Zanedlouho jsme dokonce prohrávali a byi zralí na ručník. Jenže nastal další obrat a po faulu na O. Rudzana v hostujícím vápně, proměnil nařízenou penaltu neomylně V. Vízek, což znamenalo opětovné vyrovnání. Těsně před poločasovým hvizdem se štěstí přiklonilo i na naší stranu. Po dlouhém autovém vhazování došlo ke střetu vyběhnuvšího brankáře s clonícím spoluhráčem, míč nezasáhl ani jeden z hráčů, ten propadl až těsně před branku, kde jej mezi tyče dotlačil hlavou D. Šotka. Líbivý a hektický první poločas skončil 3:2.

Druhé dějství začalo jako to první, naším náporem. Tentokráte se nám však podařilo vstřelit dvě uklidňující branky. První, znamenající vedení 4:2, zaznamenal O. Rudzan, když mu po tandemovém postupu na branku předložil přihrávku na zlatém podnose D. Šotka. Druhou přidal efektně hlavou V. Vízek a přihrával mu opět D. Šotka, který si před tím než odcentroval pohrál s několika protiháči. Kostelní Hlavno dokázalo již pouze snížit na rozdíl dvou branek. Většinu druhého poločasu se nám dařilo kouskovat hru a držet ofenzivní snahu soupeře na uzdě, proto je konečné skóre 5:3 zasloužené.