Rozhovor s hráčem a jednatelem FK Krnsko Pavlem Mitchem Šotkou

29.06.2013 11:27
 
1.Jaké cíle dal klub trenérovi Petru Klabanovi pro sezonu 2013/14?
Cílem by mělo být urovnání vztahů mezi jednotlivými hráči a týmy, které v předchozích letech příliš nefungovaly. Autorita trenéra bude, si myslím, výrazným faktorem pro to, aby se nám vedlo v nadcházející sezóně lépe.
 
2.Dojde k změnám v realizačním A týmu popřípadě k jakým?
Nejvýraznější změnou je, že se nám konečně podařilo obsadit pozici hlavního trenéra "A" mužstva. Z vlastní zkušenosti vím, že trénování není žádný med. Proto věřím, že všichni aktivní členové klubu, ale hlavně hráči, zlepší svůj přístup k tréninkům, aby nás začal fotbal v Krnsku opět bavit. Tím by se zlepšily výsledky, a následně byhom měli přilákat i více fanoušků, než tomu bylo v minulé nevydařené sezóně.
 
3. Můžeš prozradit, zda se A tým posílí a kým, nebo naopak jestli ho někdo opustí?
Jména prozrazovat nebudu, jelikož je mnohdy ani nevím:-) Zatím se pouze proslíchá, že by někteří hráči z okolních klubů chtěli přijít na letní přípravu. Toto považuji za první pozitivní vlaštovku zvýšeného zájmu o klub. Dále by se pod vlivem zvýšené motivace mohli vrátit hráči, kteří v minulých sezónach hostovali v jiných klubech, a nebo na "A" mužstvo zanevřeli.
 
4. Jak bude fungovat dorost proslýchá se, že se spojíte z Beznem. Co je na tom pravdy?
Jste velice dobře informován pane redaktore :-) Ano.
V dorostu je již delší dobu situace doslova kritická. Týká se hlavně počtu hráčů. Dorostenecký věk byl vždy (a myslím nejen u nás) přelomový, co se týče chuti do dalšího působení v klubu. Z vlastních vrstevníků vzpomenu hlavně jména Jan Havlík, Martin Pleskač a Matěj Šíp, kteří měli předurčeno být hlavními tahouny "A" mužstva, ale bohužel pro klub nevydrželi a našli si jinou cestu. Silné ročníky odešly a současná generace má mnohem více možností, jak se před svými kamarády zviditelnit, než "pouhým kopáním do kulatého nesmyslu". Myslím ale, že díky těmto mnohdy odrazujícím faktorům zůstanou u fotbalu v Krnsku jen ti, kteří ho opravdu hrát chtějí a to je pozitivní. Nebude nás sice mnoho, ale budeme, jak krásně řekl předseda na hráčské schůzi: "malým rodinným klubem".
Trochu jsem se rozepsal, a tak nyní konkrétně k věci. Situaci nedostatku hráčů jsme vyřešili pro nadcházející sezónu takto: Dorostenci, kteří budou mít ambice hrát krajskou soutěž mohou využít hostování se střídavým startem v nedalekém Bezně, jelikož zde přihlásili 1.A třídu dorostu. Ostatní zejména mladší hráči mají domluvenu možnost hrát na hřišti U koupaliště za tým SKP MB. Starší hráči, kteří mají schopnosti nastupovat za naše mužské týmy, půjdou na střídavý start, aby jim zůstala tato šance stále otevřená. Mladší kluci mohou jít na běžné roční hostování. Počítáme s tím, že se za rok dorost opět založí, protože by měl být opět dostatek hráčů této věkové kategorie. Ujmout by se jich měl podle předběžné dohody současný trenér starších žáků Pavel Sobalík.
 
5. Odešel trenér B týmu, máte již nového trenéra?
Bohužel zatím na pozici trenéra rezervního mužského týmu nikoho nemáme. Zatím mám pouze kusé informace od současného "zaskakujícího" trenéra Ondřeje Kunsta. Ondra souhlasil s tím, že mužstvo prozatím povede jako hrající trenér, ale současně hovořil o svém nedostatku času pro vykonávání této funkce. Budeme se snažit oslovit vhodné kandidáty a situaci co nejdříve vyřešit.
 
6. Příprava začíná pro všechny společně A,B a dorost, poté dojde k selekci hráčů a k rozdělení do A  a B týmu je to tak ?
Ano, takto jsme se s trenérem Petrem Klabanem domluvili na úvodním setkání a taktéž to bylo řečeno na hráčské schůzi. Myšlenka je taková, že každý hráč, který má chuť hrát za FK Krnsko v mužské kategorii (i současní dorostenci) by měl nastoupit do začátku přípravy 23.7.2013 od 18:00 na hřišti v Zámostí. Měli bychom tak být všichni na rovnocenné startovní čáře pro možnost hrát za "A" mužstvo.
Toto měla být otázka spíše na Petra Klabana, ale ten asi dostane prostor odpovědět na tvé zvídavé otázky :-), až se zapojí do spolupráce s týmem, že? Aby měli hráči a fanoušci včasné informace, odpověděl jsem částečně za něho.
 
7.Máte ještě nějaké novinky pro fanoušky vašeho klubu?
Pro ty, kteří se zůčastnili hráčské schůze to bude opakování, ale pro úplnost uvedu výtah z řeči Petra Tvaroha, kterou pronesl 21.6.2013. Základní informací (nikoli novinkou) je nutnost platit členské příspěvky, jelikož jsou pro klub doslova životně důležité. Nejde pouze o finanční pomoc klubu prostřednictvím této položky, ale hlavně k nastolení a udržení určité kázně našich členů. My poté můžeme jako spořádaný klub bez vnitřních pohledávek vystupovat při jednání s potenciálnímy sponzory. To je další novinka - snažíme se oslovit sponzory, aby nám pomohli svými prostředky v rozvoji klubového zázemí. O tuto stránku se stará čerstvě zvolený člen výboru Pavel Tvaroh. Další důležitou věcí je účast na brigádách. Novinkou je možnost odpracování si 3 brigánických hodin za provoz udírny během utkání mužů a stejnou odměnou je ohodnoceno také vyprání sady dresů po utkání mužů. Také chceme provézt kolaudaci tréninkového hřiště, kde by se mohli v případě nepříznivého počasí odehrát některé zápasy mládežnických družstev. Celková suma 10ti brigádnických hodin na člena klubu, tak může být bezproblémů splněna.
 
8. V tomto bodu bych rád poděkoval Parasovi za otázky a další rozvoj aktivity v rámci zajímavých rozhovorů s trenéry, hráči atd. by mohl brzy následovat.
 
Závěr:
FK Krnsko má za sebou nevydařený rok, kdy jsme se museli vypořádat s velkým odlivem zájmu hráčů a vnitřními rozpory. Do následujících sezón však hledíme pozitivně a chceme klub výše zmíněnými aktivitami rozvíjet. Věřím, že naše konání osloví další a další nadšence a vše se v dobré obrátí. Uvědomme si, že jsme součástí klubu, jenž drží pospolu v časech dobrých i zlých, již více než 90 let. Zdraví Vás Mitch.